Stjernesystemet

Jeg har tidligere kigget på en del bogblogs og blogs om andre emner for den sags skyld. Og ofte er jeg ikke fan af meget store klumper af tekst på en skærm. Derfor læser jeg også primært rigtige, ægte bøger på tryk eller hører lydbøger – digitale bøger læser jeg sjældent. Og derfor har jeg altid haft det svært med bloggen som medie. Nogle blogs er meget teksttunge – og dem giver jeg op på. Så da jeg besluttede mig til at skabe mit eget kreative outlet i blog-form, besluttede jeg mig til at skabe en blog, jeg selv ville læse. Opslag om skønlitterære bøger er måske lidt længere, fordi der er mere handling at beskrive, men jeg forsøger at skrive to the point og anmelder direkte fra hjertet. I forhold til angivelse af stjerner til bøger vil jeg kort opridse, hvad jeg mener med mit ”stjernesystem”

En stjerne er en bog, jeg formentlig kun har læst færdig, fordi jeg havde tænkt den skulle på bloggen. Den er ikke værd at læse og jeg brød mig ikke om den undervejs. Jeg havde svært ved at komme igennem den og har formentlig overvejet at give op.

To stjerner er en bog, der ikke er anbefalelsesværdig, men ikke var smertefuld at komme igennem. Måske er den værd at læse for dig, der er meget interesseret i emnet, men den var ikke for mig.

Tre stjerner er en middelmådig bog. Jeg vil formentlig anbefale den, men den har ikke fremprovokeret store følelser. Jeg vil formentlig ikke læse den igen, men er glad for at have læst den én gang.

Fire stjerner er en god bog, som er værd at læse. Den er velskrevet og jeg nød bogen. Den rørte mig og jeg kom hurtigt frem over siderne. Måske er det også en bog, jeg kunne finde på at læse igen i fremtiden.

Fem stjerner er en af de sjældne. En af dem, jeg læser igen og igen, måske ejer i flere udgaver, eller rørte mig dybt, trak i alle hjertestrengene og som jeg fortæller vidt og bredt om, helt uden folk har spurgt.